Gulldiplom i Venezia

Kammerkoret Bocca deltok 1. – 4. mai 2014 i den internasjonale korkonkurransen ”Venezia in Musica” i to konkurranseklasser, Folkemusikk og Kammerkor med obligatorisk stykke. De fem dommerne som skulle vurdere deres presentasjoner var dyktige og anerkjente kordirigenter – Tim Brown fra det tradisjonsrike kormiljøet i Cambridge, lederen for American Choral Directors Association Tim Sharp, den ungarske Kodaly-pedagogen Zsuzsanna Gráf, og de italienske kordirigentene og komponistene Battista Pradal og Aurelio Porfiri.

I klassen for Folkemusikk vant Kammerkoret Bocca 1. premie og Gulldiplom som gir betegnelsen ”Meget godt internasjonalt nivå”. I klassen for Kammerkor med obligatorisk stykke vant Bocca 3. premie med Sølvdiplom som gir betegnelsen ”Godt internasjonalt nivå”. Kammerkoret Bocca ble også plukket ut da de 5 beste korene på konkurransen skulle synge i den store finalen, som til slutt ble vunnet av koret fra Ungarn.

Etter konkurransen er Kammerkoret Bocca klar for nye oppdrag og i gang med planleggingen av nye spennende prosjekter. Det åpnes samtidig for inntak av nye sangere i alle stemmegrupper.

Bilde