Haugesund Sparebanks Kulturpris 2014

HaugesPrisutdeling 17.10.14und Sparebanks kulturpris deles ut til enkeltpersoner, grupper eller organisasjoner som har gjort seg fortjent til det gjennom sitt virke innenfor kulturlivet på Haugalandet, eller som oppmuntring til unge utøvere.

Haugesund Sparebank ønsker i år å gi årets pris til en ung aktør. Et ungt kor. Ung på flere måter. Etablert i 2010 er det et av de yngste korene i Haugesund. Ung fordi korets medlemmer er alle mellom 16 og 40 år.

Prisen i år går til et kor som, tross sin unge historie, har bemerket seg lokalt, nasjonalt og internasjonalt med korsang. Koret deltar i mange konkurranser, og i mai deltok koret i den internasjonale korkonkurransen «Venezia in Musica», hvor de vant klassen for folkemusikk. Koret har med dette vist at de kan levere korsang av internasjonal klasse.

Koret har ønsker, visjoner og lysten til å utvikle seg videre og Haugesund Sparebank ønsker med prisen å gi en påskjønnelse for hva koret har oppnådd så langt, og ikke minst som en oppmuntring til å fortsette å utvikle koret og dets medlemmer.

Prisen i år deles ut til: Kammerkoret Bocca