I Denne Søte Juletid – Årets julekonsert

Årets julekonsert var en stor suksess som fylte Kulturkirken Skåre til randen med både unge og gamle publikummere.

Konserten fokuserte på norske julesanger og sammen med de kjente melodiene ble det fremført flere folketoner og folketoneversjoner av kjente julemelodier. Vi hadde også med oss Nils Økland (fiolin) og Kjetil Olai Lundø (bass) som spilte med på noen av sangene og også hadde egne solostykker.

Konserten startet med at Ivar Risanger Meland (sønn av Ragnhild Risanger Meland i koret) sang første vers av ‘Den fagraste rosa’. Heming Welde Thorbjørnsen sang andre vers og resten av guttene ble med på det siste verset. Deretter kom jentene og Nils Økland gående, syngende og spillende fra bak i kirken. Vel samlet sang koret ‘Jeg er så glad hver julekveld’ og konserten var virkelig i gang. Publikum fikk blant annet høre flere versjoner av ‘I denne søte juletid’ og det ble til og med litt allsang innimellom. Publikum sang entusiastisk med på ‘Nå vandrer fra hver en verdenskrok’ og ‘Deilig er jorden’. Konserten ble avsluttet med ‘Solistvals’ hvor koret sang, mens Nils Økland og Kjetil Olai Lunde spilte.

Vi takker alle som kom på konserten og håper vi ga dere den gode julestemningen!
Takk også til vår hovedsponsor Haugesund Sparebank, Haugesund kommune og Norges korforbund for prosjektstøtte, Skåre menighet for lånet av kirken og alle andre som hjalp oss til å gjennomføre konserten.

Klipp fra ‘Jeg synger julekvad’ kan sees her og klipp fra ‘Biberslått’ kan sees her.

Foto: Judith Beate Baardsen